"Elke maandag een mail met leads in mijn rayon"

Rolph Voesenek kan zijn week vullen met het opvolgen van leads die hij via Bouwberichten heeft ontvangen. ‘Ik zie Bouwberichten als een prima lead generator. Elke maandagochtend ontvang ik een mail met nieuwe relevante informatie over projecten."

Rolph Voesenek

Rolph Voesenek is sinds juli 2019 accountmanager voor het rayon Zuid West Nederland bij Eigenhuis Projecten, een projectleverancier van keukens voor renovatie-, transformatie- en nieuwbouwprojecten. Zijn klanten zijn corporaties, beleggers, projectontwikkelaars en aannemers.

Waarom gebruik je Cobouw Bouwberichten?

‘Ik zie Bouwberichten als een lead generator. Elke maandag ontvang ik een mail met nieuwe informatie over projecten in mijn rayon. Daar heb ik bepaalde filters voor ingesteld. De organisaties die bij de projecten betrokken zijn, bel ik waar mogelijk in dezelfde week nog op. Veel partijen kennen we. Maar gezien de bouwnijverheid in Nederland word je ook elke week verrast door namen van potentiële nieuwe klanten. Hoewel je bij bekende relaties wel weet welke projecten er gaan lopen, is

Als een prospect eenmaal langskomt, dan weet ik bijna zeker dat we zaken gaan doen

  • Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Bouwberichten nog steeds interessant, omdat het meer context over een project biedt. Het belangrijkste voor mij blijft natuurlijk om nieuwe potentiële relaties te vinden waarmee ik een langdurige samenwerking aan kan gaan.’

Ben je meer een cold caller of meer een relatiebeheerder?

‘Beide. De ene week ben ik meer bezig met het koud bellen van nieuwe contacten, de andere week meer met het opvolgen van vragen van mijn vaste relaties. Naarmate mijn netwerk groeit, verschuift koude acquisitie meer naar de achtergrond, maar ik vind beide aspecten boeiend.’

In Bouwberichten kun je zoeken per fase van het bouwproces. In welke fase zijn jullie geïnteresseerd?

‘Wij kijken vooral naar de ontwerpfase, en soms naar de gunningfase. Voor ons zijn koopwoningprojecten van belang, en die gaan al in de verkoop voordat de bouw is gestart. Aan de kopers wordt dan verteld wie de keuken gaat leveren, dus daar willen we bij zijn. Ik kijk ook wel naar projecten in de signaleringsfase, maar dat is meer om er op tijd bij te zijn zodra er marktpartijen aan zo’n project worden gekoppeld.’

Kun je een voorbeeld geven van new business die je dankzij Bouwberichten hebt opgespoord?

‘Binnenkort komt een projectontwikkelaar die ik nog niet kende naar een van onze showrooms voor een afspraak. En als een prospect eenmaal langskomt, dan weet ik bijna zeker dat we zaken gaan doen. Deze partij had ik niet in beeld gekregen zonder Bouwberichten. Verder heb ik onlangs een presentatie gegeven bij een middelgrote projectontwikkelaar. Ik had contact opgenomen nadat ik in Bouwberichten had gelezen over één van hun projecten. Wij zijn één van de partijen die meedingen, dus of het wat wordt weet ik op dit moment nog niet.’

Welk tips heb je voor gebruikers van Bouwberichten?

‘De allerbelangrijkste tip is: maak gebruik van de fantastische afdeling Customer solutions. Ze hebben mij onder andere heel goed geholpen met het instellen van de filters. Ze denken echt met je mee. Een tweede tip is: kijk bij een marktpartij onder de knop Meer informatie. Daar vind je andere organisaties waarmee zo’n marktpartij veel mee samenwerkt. Kom je op de ene manier niet binnen bij een project, dan kun je het dus via een andere partij proberen. Maak daar gebruik van!

Nieuws

NIEUW: Sector Analyse Horeca (gratis)

Nu de coronacrisis grotendeels achter de rug is, wil iedereen er weer op uit en de horecasector ontvangt de gasten met open armen. Mits er voldoende personeel in de zaak is, want dat is een van de belemmeringen voor een volledige opleving. Download deze sectoranalyse ter waarde van € 350,- gratis.

Case

"Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen"

Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen. Mark Kremers nam contact op met de data-consultants van Cobouw Bouwberichten. 'Zij gaven mij een overzicht van het aantal gebouwde woningen in 2020 én de woningen die de komende vijf jaar gebouwd worden. Dat is echt heel gaaf.’

Blog

De vraag over het woningtekort die niet gesteld wordt

Het zal niemand ontgaan zijn. Er is een woningtekort in Nederland. Met als gevolg dat de woningprijzen hard stijgen, overbieden de norm is geworden en het voor starters zonder een financieel rugzakje (de ‘jubelton’) steeds moeilijker wordt om een woning te kopen.

Nieuws

Transformatie van kerk naar hotel

Het BUNK-hotel in de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam-Noord zou na de transformatie officieel worden geopend op 17 maart 2020. Op 15 maart werd de lockdown afgekondigd in verband met COVID. “We zitten nu dus nog steeds met een leeg hotel”, vertelt mede-eigenaar Robin Hagedoorn.“De mensen zorgen voor de ziel van het gebouw”

Blog

Wie gaan die 1 miljoen woningen bouwen?

Het gaat goed met de bouw. De ranglijst van de Cobouw50 van dit jaar laat nooit eerder vertoonde winstmarges zien. Een aantal grote bouwers laat marges boven de 10 procent zien. En ook in de bouwmonitor, de maandelijkse thermometer die Cobouw en USP in de markt steken, zijn de voorspellingen al tijden zeer zonnig.

Blog

Ventilatie: over gezonde gebouwen en well-being

Door corona staat ventilatie in schoolgebouwen volop in de spotlight. En ondanks de zomervakantie van de afgelopen weken ging de discussie hierover vrolijk door. Zo meldde het AD dat in vele honderden schoolgebouwen de luchtkwaliteit belabberd is.

Blog

5 redenen om je business te funderen op data

"Nieuws, achtergrond en data vormen een gouden driehoek om bedrijven een voorsprong te geven omdat zij verbonden zijn met Cobouw." aldus Mieke Luisman-Stikkelorum, uitgever van Cobouw. Inzichten waarmee je meer en betere business kunt binnenhalen.

Nieuws

Sector Analyse Wonen

De woningmarkt staat bol van de spanning. Veel huishoudens zijn op zoek naar een ander huis. De prijzen van koopwoningen stijgen maar door. Hoe steekt de markt globaal in elkaar en welke demografische en economische ontwikkelingen gaan impact hebben op de markt?

Nieuws

Sector Analyse Onderwijs (gratis)

Cijfers laten zien dat er voor de bouwsector in het onderwijs een enorme kans ligt. Vooral het primaire en secundaire onderwijs schreeuwt om groot onderhoud, vernieuwing en renovatie. Als extra komt daar ook nog het gebrekkige binnenklimaat van de meeste Nederlandse scholen bij. Zowel de planvorming als de uitvoering blijft achter bij de opgave. Het is de gedeelde financiering en verantwoordelijkheid van gemeenten en schoolbesturen die de grootste sta-in-de-weg is voor snelle oplossingen. Je kunt deze Sector Analyse, ter waarde van € 350,-, tijdelijk gratis downloaden. ####55 pagina's in PDF-vorm boordevol met data en analyses ####Verschijningsdatum: 10 mei 2021

Nieuws

Kwartaalupdate Bouw

Elk kwartaal zet Cobouw Data & Analytics de belangrijkste economische ontwikkelingen in de bouwsector van de afgelopen drie maanden op een rij, signaleert de meest opvallende trends en kijkt vooruit naar de rest van het jaar. Je kunt de laatste Kwartaalupdate (Q4) hieronder gratis downloaden.

Nieuws

Bouw/Vastgoed Monitor

De Bouw- en Vastgoed Monitor is een onderzoek uitgevoerd door Cobouw en USP Marketing Consultancy. In dit onderzoek worden geënquêteerde bedrijven uit de bouw maandelijks bevraagd over hoe het bedrijf ervoor staat, hoe men denkt over thema’s als circulariteit, arbeidsmarkt en innovatie. Ook wordt de impact gepeild van onder andere prijsontwikkelingen, stikstof, PFAS en het coronavirus. Het onderzoek meet het sentiment in de bouw- en vastgoedwereld en is telkens een momentopname. Het onderzoek wordt structureel uitgevoerd om zo de ontwikkelingen over een langere periode accuraat in kaart te brengen. Je kunt de laatste maandelijkse inzichten van de Bouw/Vastgoed Monitor hieronder gratis downloaden of contact opnemen om het marktrapport te kopen.

Nieuws

Download 50 gratis leads uit de horecasector

Bouwberichten heeft een overzicht voor je gemaakt van 50 gratis projecten in de horecasector. In de mail tref je ook projecten aan uit andere sectoren zoals: bedrijven en logistiek, kantoren, zorg, retail, onderwijs en woningbouw.