"Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen"

Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen. Mark Kremers nam contact op met de data-consultants van Cobouw Bouwberichten. 'Zij gaven mij een overzicht van het aantal gebouwde woningen in 2020 én de woningen die de komende vijf jaar gebouwd worden. Dat is echt heel gaaf.’

Mark Kremers

Zehnder is marktleider op het gebied van elektrische radiatoren in Europa, en staat in Nederland met name bekend om de balansventilatiesystemen. Het bedrijf biedt oplossingen voor een gezond binnenklimaat, en geeft integraal advies op dat gebied. Mark Kremers loopt momenteel stage bij Zehnder en is razend enthousiast over Bouwberichten.

Hoe gebruik je Cobouw Bouwberichten op een efficiënte manier?

‘Bij ons heeft elke accountmanager zijn eigen Bouwberichten-account. Daarin kan hij filters maken op projecten die hij interessant vindt en wil volgen. Het is afhankelijk van de accountmanager hoe actief hij ermee omgaat. Ik gebruik Bouwberichten zelf heel veel omdat ik het een mooi platform vindt, waarop bijna elk project vindbaar is. Je kunt er bepaalde informatie uithalen die je op Google bijvoorbeeld niet vindt.’

Hoe is het salesproces bij jullie georganiseerd?

‘Ons salesproces is onderverdeeld in twee takken: een deel van de accountmanagers is gericht op de voorschrijvers, en een deel op de installateur en groothandel. Het idee erachter is dat het keuzeproces gemaakt kan worden door de installateur of door de voorschrijver die met een bepaald systeem wil werken. Uiteindelijk hoop je dat je het project gegund krijgt op basis van een stuk advies en de expertise die je laat zien.’

Waarom en hoe gebruik je Cobouw Bouwberichten?

‘Zehnder heeft een abonnement op Bouwberichten om projecten te monitoren. We kijken welke projecten in een bepaalde regio spelen en in welke fase ze zitten. Wij willen graag weten op welke manier men gaat ventileren bij die projecten, of daarin al keuzes zijn gemaakt, en zo ja welke keuzes. Daarnaast is het natuurlijk interessant om te kijken of we wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen. Voor mijn afstudeeropdracht onderzoek ik wat de potentie in een bepaalde regio is.

Bouwberichten kon me precies vertellen hoeveel woningen er gebouwd gaan worden. Dat is echt heel gaaf

  • Mark Kremers, Zehnder

Cobouw Bouwberichten heeft ontzettend veel data die daarbij kan ondersteunen. Ik heb contact opgenomen met de data-consultants van Bouwberichten en zij hebben mij vervolgens een overzicht gegeven van het aantal gebouwde woningen in 2020 én de woningen die de komende vijf jaar gebouwd gaan worden. Dat is echt heel gaaf.’

In Bouwberichten kun je zoeken per fase van het bouwproces. In welke fase zijn jullie geïnteresseerd?

‘Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in de ontwerpfase, dus de fase voordat het project gegund is. Of in projecten waar alleen de hoofdaannemer bekend is, zodat het ontwerp nog niet vaststaat. Dit biedt ons de mogelijkheid om advies te geven hoe een optimaal binnenklimaat gerealiseerd kan worden. Advies op maat is ook echt iets waar Zehnder sterk in is en zich in onderscheidt. Door deze expertise en ervaring kunnen we heel goed binnen de kaders van het project aangeven waar op gelet moet worden.’

Kun je een voorbeeld geven van new business die je dankzij Bouwberichten hebt opgespoord?

‘Dat is lastig te zeggen door de manier waarop Zehnder werkt. Zehnder is de producent en leverancier van de producten. Uiteindelijk worden de producten via de groothandel aan de installateur geleverd. De installateur is vaak wel bekend bij ons, maar soms doen we ook indirect zaken met klanten.’

Welke tips heb je voor gebruikers van Bouwberichten?

‘Ik zou zeggen, gebruik Bouwberichten om een goed beeld te krijgen van de projecten die er spelen, en bepaal voor jezelf mooie filtermogelijkheden. Hierdoor haal je specifieke projecten naar voren die voor jouw business van belang zijn. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat je belangrijke bouwprojecten mist, wanneer je geen gebruik maakt van Bouwberichten. Of dat je ze pas in een later stadium tegenkomt, en dan is de keuze voor een leverancier vaak al gemaakt.’

Nieuws

NIEUW: Sector Analyse Horeca (gratis)

Nu de coronacrisis grotendeels achter de rug is, wil iedereen er weer op uit en de horecasector ontvangt de gasten met open armen. Mits er voldoende personeel in de zaak is, want dat is een van de belemmeringen voor een volledige opleving. Download deze sectoranalyse ter waarde van € 350,- gratis.

Blog

De vraag over het woningtekort die niet gesteld wordt

Het zal niemand ontgaan zijn. Er is een woningtekort in Nederland. Met als gevolg dat de woningprijzen hard stijgen, overbieden de norm is geworden en het voor starters zonder een financieel rugzakje (de ‘jubelton’) steeds moeilijker wordt om een woning te kopen.

Nieuws

Transformatie van kerk naar hotel

Het BUNK-hotel in de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam-Noord zou na de transformatie officieel worden geopend op 17 maart 2020. Op 15 maart werd de lockdown afgekondigd in verband met COVID. “We zitten nu dus nog steeds met een leeg hotel”, vertelt mede-eigenaar Robin Hagedoorn.“De mensen zorgen voor de ziel van het gebouw”

Blog

Wie gaan die 1 miljoen woningen bouwen?

Het gaat goed met de bouw. De ranglijst van de Cobouw50 van dit jaar laat nooit eerder vertoonde winstmarges zien. Een aantal grote bouwers laat marges boven de 10 procent zien. En ook in de bouwmonitor, de maandelijkse thermometer die Cobouw en USP in de markt steken, zijn de voorspellingen al tijden zeer zonnig.

Blog

Ventilatie: over gezonde gebouwen en well-being

Door corona staat ventilatie in schoolgebouwen volop in de spotlight. En ondanks de zomervakantie van de afgelopen weken ging de discussie hierover vrolijk door. Zo meldde het AD dat in vele honderden schoolgebouwen de luchtkwaliteit belabberd is.

Blog

5 redenen om je business te funderen op data

"Nieuws, achtergrond en data vormen een gouden driehoek om bedrijven een voorsprong te geven omdat zij verbonden zijn met Cobouw." aldus Mieke Luisman-Stikkelorum, uitgever van Cobouw. Inzichten waarmee je meer en betere business kunt binnenhalen.

Case

"Elke maandag een mail met leads in mijn rayon"

Rolph Voesenek kan zijn week vullen met het opvolgen van leads die hij via Bouwberichten heeft ontvangen. ‘Ik zie Bouwberichten als een prima lead generator. Elke maandagochtend ontvang ik een mail met nieuwe relevante informatie over projecten."

Nieuws

Sector Analyse Wonen

De woningmarkt staat bol van de spanning. Veel huishoudens zijn op zoek naar een ander huis. De prijzen van koopwoningen stijgen maar door. Hoe steekt de markt globaal in elkaar en welke demografische en economische ontwikkelingen gaan impact hebben op de markt?

Nieuws

Sector Analyse Onderwijs (gratis)

Cijfers laten zien dat er voor de bouwsector in het onderwijs een enorme kans ligt. Vooral het primaire en secundaire onderwijs schreeuwt om groot onderhoud, vernieuwing en renovatie. Als extra komt daar ook nog het gebrekkige binnenklimaat van de meeste Nederlandse scholen bij. Zowel de planvorming als de uitvoering blijft achter bij de opgave. Het is de gedeelde financiering en verantwoordelijkheid van gemeenten en schoolbesturen die de grootste sta-in-de-weg is voor snelle oplossingen. Je kunt deze Sector Analyse, ter waarde van € 350,-, tijdelijk gratis downloaden. ####55 pagina's in PDF-vorm boordevol met data en analyses ####Verschijningsdatum: 10 mei 2021

Nieuws

Kwartaalupdate Bouw

Elk kwartaal zet Cobouw Data & Analytics de belangrijkste economische ontwikkelingen in de bouwsector van de afgelopen drie maanden op een rij, signaleert de meest opvallende trends en kijkt vooruit naar de rest van het jaar. Je kunt de laatste Kwartaalupdate (Q4) hieronder gratis downloaden.

Nieuws

Bouw/Vastgoed Monitor

De Bouw- en Vastgoed Monitor is een onderzoek uitgevoerd door Cobouw en USP Marketing Consultancy. In dit onderzoek worden geënquêteerde bedrijven uit de bouw maandelijks bevraagd over hoe het bedrijf ervoor staat, hoe men denkt over thema’s als circulariteit, arbeidsmarkt en innovatie. Ook wordt de impact gepeild van onder andere prijsontwikkelingen, stikstof, PFAS en het coronavirus. Het onderzoek meet het sentiment in de bouw- en vastgoedwereld en is telkens een momentopname. Het onderzoek wordt structureel uitgevoerd om zo de ontwikkelingen over een langere periode accuraat in kaart te brengen. Je kunt de laatste maandelijkse inzichten van de Bouw/Vastgoed Monitor hieronder gratis downloaden of contact opnemen om het marktrapport te kopen.

Nieuws

Download 50 gratis leads uit de horecasector

Bouwberichten heeft een overzicht voor je gemaakt van 50 gratis projecten in de horecasector. In de mail tref je ook projecten aan uit andere sectoren zoals: bedrijven en logistiek, kantoren, zorg, retail, onderwijs en woningbouw.