5 redenen om je business te funderen op data

"Nieuws, achtergrond en data vormen een gouden driehoek om bedrijven een voorsprong te geven omdat zij verbonden zijn met Cobouw." aldus Mieke Luisman-Stikkelorum, uitgever van Cobouw. Inzichten waarmee je meer en betere business kunt binnenhalen.

Mieke Luisman-Stikkelorum

Hoeveel koopwoningprojecten staan er gepland in Gelderland? Welke architecten zijn daarbij betrokken? Wat zijn de vijf grootste aannemers die bouwen aan zorgvastgoed in Utrecht? Welke kantoorprojecten verkeren in de planfase?

Voorbeelden van actuele data die we vanuit onze database Bouwberichten kunnen leveren en die onze klanten kunnen gebruiken in hun businessplannen. We verzamelen al jaren actief alle informatie over bouwprojecten, vanaf de eerste prille fase tot oplevering en daarbij brengen we de bijbehorende organisaties in beeld, inclusief contactpersonen.

Voorsprong

We gaan nu een stap verder met de lancering van Cobouw Data & Analytics. Als uitgever van Cobouw zie ik het als een logische uitbreiding op ons aanbod. Al jaren voorzien we jou van nieuws en achtergronden over de bouwsector. En dus ook van data uit Bouwberichten, hoewel we dat niet van de daken schreeuwden.

Nu is het moment daar om data wel die prominente plek te geven. Vanuit de overtuiging dat nieuws, achtergrond en data een gouden driehoek vormen en vanuit de ambitie om jou te voorzien van een voorsprong omdat je verbonden bent aan Cobouw.

Ik zie data als een logische uitbreiding op ons aanbod

  • Mieke Luisman-Stikkelorum, uitgever Cobouw

We hebben de data uit Bouwberichten daarom aangevuld met data uit allerlei andere bronnen. Denk aan bestanden van BAG, KvK, CBS enzovoorts. In het kort werken we aan de opzet van een datalake op het gebied van (ge)bouw. Letterlijk een zee aan informatie die we binnenhalen en verwerken.

Wat kan je ermee?

Allemaal prachtig, maar wat moet je met al die data? Het draait natuurlijk om inzichten waarmee je meer en betere business kunt binnenhalen. Wij koppelen, verifiëren en analyseren daarom al die databronnen zodat we jou kunnen voorzien van die inzichten. Denk daarbij aan:

  • Ken je markt: Inzicht in economie en bouw
  • Ken je concurrent: Inzicht in bedrijven en producten
  • Ken je klant: Inzicht in klantwensen en -gedrag

5 redenen om data toe te passen in jouw business

Met onze nieuwe dataproducten en -diensten kun je concreet aan de slag. Daarbij zou ik je de volgende vijf redenen willen geven om data toe te passen op jouw business.

  1. Doelstellingen opstellen en gericht (bij)sturen. Bouw geen luchtkastelen maar fundeer je business op basis van reële marktdata.
  2. Strategiebepaling. Vergroot je productiviteit en neem onderbouwde beslissingen op basis van voorspellingen over klantgedrag.
  3. Innovatie en productontwikkeling. Ontwikkel producten en diensten op basis van aantoonbare trends, wensen en gedrag.
  4. Betere targeting. Meer effect door heel gericht prospects en klanten te bereiken met het juiste aanbod. Minder waste, meer opbrengst.
  5. Concurrentieel voordeel behalen. Meer weten dan je concurrent of eerder opportunity’s herkennen dan je concurrent.

Meer weten over data?

We zetten deze blog in de komende maanden gewoon voort. Jelle Adamse, onze data-expert van Cobouw, laat op regelmatige basis zijn licht schijnen over nieuwe en bestaande data in de bouw. Blijf ons dus volgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Nieuws

NIEUW: Sector Analyse Horeca (gratis)

Nu de coronacrisis grotendeels achter de rug is, wil iedereen er weer op uit en de horecasector ontvangt de gasten met open armen. Mits er voldoende personeel in de zaak is, want dat is een van de belemmeringen voor een volledige opleving. Download deze sectoranalyse ter waarde van € 350,- gratis.

Case

"Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen"

Cobouw heeft ontzettend veel data die kan ondersteunen. Mark Kremers nam contact op met de data-consultants van Cobouw Bouwberichten. 'Zij gaven mij een overzicht van het aantal gebouwde woningen in 2020 én de woningen die de komende vijf jaar gebouwd worden. Dat is echt heel gaaf.’

Blog

De vraag over het woningtekort die niet gesteld wordt

Het zal niemand ontgaan zijn. Er is een woningtekort in Nederland. Met als gevolg dat de woningprijzen hard stijgen, overbieden de norm is geworden en het voor starters zonder een financieel rugzakje (de ‘jubelton’) steeds moeilijker wordt om een woning te kopen.

Nieuws

Transformatie van kerk naar hotel

Het BUNK-hotel in de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam-Noord zou na de transformatie officieel worden geopend op 17 maart 2020. Op 15 maart werd de lockdown afgekondigd in verband met COVID. “We zitten nu dus nog steeds met een leeg hotel”, vertelt mede-eigenaar Robin Hagedoorn.“De mensen zorgen voor de ziel van het gebouw”

Blog

Wie gaan die 1 miljoen woningen bouwen?

Het gaat goed met de bouw. De ranglijst van de Cobouw50 van dit jaar laat nooit eerder vertoonde winstmarges zien. Een aantal grote bouwers laat marges boven de 10 procent zien. En ook in de bouwmonitor, de maandelijkse thermometer die Cobouw en USP in de markt steken, zijn de voorspellingen al tijden zeer zonnig.

Blog

Ventilatie: over gezonde gebouwen en well-being

Door corona staat ventilatie in schoolgebouwen volop in de spotlight. En ondanks de zomervakantie van de afgelopen weken ging de discussie hierover vrolijk door. Zo meldde het AD dat in vele honderden schoolgebouwen de luchtkwaliteit belabberd is.

Case

"Elke maandag een mail met leads in mijn rayon"

Rolph Voesenek kan zijn week vullen met het opvolgen van leads die hij via Bouwberichten heeft ontvangen. ‘Ik zie Bouwberichten als een prima lead generator. Elke maandagochtend ontvang ik een mail met nieuwe relevante informatie over projecten."

Nieuws

Sector Analyse Wonen

De woningmarkt staat bol van de spanning. Veel huishoudens zijn op zoek naar een ander huis. De prijzen van koopwoningen stijgen maar door. Hoe steekt de markt globaal in elkaar en welke demografische en economische ontwikkelingen gaan impact hebben op de markt?

Nieuws

Sector Analyse Onderwijs (gratis)

Cijfers laten zien dat er voor de bouwsector in het onderwijs een enorme kans ligt. Vooral het primaire en secundaire onderwijs schreeuwt om groot onderhoud, vernieuwing en renovatie. Als extra komt daar ook nog het gebrekkige binnenklimaat van de meeste Nederlandse scholen bij. Zowel de planvorming als de uitvoering blijft achter bij de opgave. Het is de gedeelde financiering en verantwoordelijkheid van gemeenten en schoolbesturen die de grootste sta-in-de-weg is voor snelle oplossingen. Je kunt deze Sector Analyse, ter waarde van € 350,-, tijdelijk gratis downloaden. ####55 pagina's in PDF-vorm boordevol met data en analyses ####Verschijningsdatum: 10 mei 2021

Nieuws

Kwartaalupdate Bouw

Elk kwartaal zet Cobouw Data & Analytics de belangrijkste economische ontwikkelingen in de bouwsector van de afgelopen drie maanden op een rij, signaleert de meest opvallende trends en kijkt vooruit naar de rest van het jaar. Je kunt de laatste Kwartaalupdate (Q4) hieronder gratis downloaden.

Nieuws

Bouw/Vastgoed Monitor

De Bouw- en Vastgoed Monitor is een onderzoek uitgevoerd door Cobouw en USP Marketing Consultancy. In dit onderzoek worden geënquêteerde bedrijven uit de bouw maandelijks bevraagd over hoe het bedrijf ervoor staat, hoe men denkt over thema’s als circulariteit, arbeidsmarkt en innovatie. Ook wordt de impact gepeild van onder andere prijsontwikkelingen, stikstof, PFAS en het coronavirus. Het onderzoek meet het sentiment in de bouw- en vastgoedwereld en is telkens een momentopname. Het onderzoek wordt structureel uitgevoerd om zo de ontwikkelingen over een langere periode accuraat in kaart te brengen. Je kunt de laatste maandelijkse inzichten van de Bouw/Vastgoed Monitor hieronder gratis downloaden of contact opnemen om het marktrapport te kopen.

Nieuws

Download 50 gratis leads uit de horecasector

Bouwberichten heeft een overzicht voor je gemaakt van 50 gratis projecten in de horecasector. In de mail tref je ook projecten aan uit andere sectoren zoals: bedrijven en logistiek, kantoren, zorg, retail, onderwijs en woningbouw.